V Olomouci jednala Moravskoslezská komora ČČK

23.11.2022 20:54

V sobotu 12.11.2022 se v olomouci uskutečnilo podzimní zasedání Moravskoslezské komory ČČK, na níž se setkávají zástupci jednotlivých oblastních poboček ČČK (Oblastních spolků ČČK) z Moravy a Slezska.

Letošní podzimní zasedání bylo věnováno  probíhající pomoci Ukrajině, diskusi o systému řízení pomoci ČČK při katastrofách velkého rozsahu (jakou bylo např. loňské tornádo na jihu Moravy, kde jsme poskytli pomoc několika stovkám rodin).

Na zasedání představili svou činnost také kolegyně Svazu záchranných brigád kynologů - kolektivního člena ČČK. Zabývali jsme se také ochranou a užíváním znaku Červebého kříže a také bežným "každodenním" problémům naší humanitární organizace.

Prezident ČČK Doc. Marek Jukl představil přítomným nového ředitele pražského Úřadu ČČK Mgr. Karola Čukana, kterého jmenoval do funkce na základě výberového řízení z 11 kandidátů. Zasedání komory řídil její předseda MUDr. Petr Vlk, který v závěru poděkoval za mnohaletou práci dosavadnímu řediteli Úřadu ČČK Dr. Josefu Konečnému.

Zasedání se konalo v hezkých prostorách olomouckého BEA centra díky podpoře firmy TESCOSW.

Vyhledávání

Kontakt

Oblastní spolek Českého červeného kříže Olomouc Sokolská 32
Olomouc
771 95
+420 585 222 965