Zlaté a stříbrné medaile dárcům krve z Prostějovska a Šumperska

01.12.2019 12:11

V závěru listopadu jsme předávali Zlaté a Stříbrné medaile Jana Janského dárcům krve ze Šumperska a Prostějovska.

Do šumperského divadla bylo ve středu 20. listopadu 2019 pozváno 59 bezpříspěvkových dárců, kteří v trasnfúzním zařízení Agel darovali 40 krát krev a její složky a dalších 112, kteří tak učinili 20krát, aby zde za svou humánní činnost převzali medaile Jana Janského.

Dárce pozdravil starosta města Šumperk Tomáš Spurný a předseda OS ČČK Olomouc Marek Jukl. Transfúzní službu Agel zastupoval ředitel Václav Kokeš, o kulturní zážitek se postarala skupina PANGEA - The Beatles Revival Band.

O týden později, 27. listopadu, jsme do krásných secesních prostor prostějovské radnice (viz obrázek) pozvali k převzetí Zlatí medaile J.Janského 45 a Stříbrné medaile 47 bezpříspěvkových dárců krve. Ocenění převzali za přítomnosti prostějovského primátora Františka Jury, zástupce Olomouckého kraje a Nemocnic Olomouckého kraje Vladimíra Lichnovského, vedoucí lékařky transfúzního oddělení prostějovské nemocnice Mileny Lukešové  a předsedy OS ČČK Olomouc Marka Jukla. Součástí akce byla prohlídka historické budovy radnice.

Oběma předáváními provázela ředitelka úřadu OS ČČK Olomouc Petra Vladyková.

Všichni zúčastnění humánní činnost dárců krve, kteří nezištně věnují část sebe pro život druhého, Přejeme všem pevné zdraví a věříme, že budou v dárcovství dále pokračovat.

» Fotografie ze slavnostního předávání - Šumperk

 » Fotografie ze slavnostního předávání - Prostějov 

Vyhledávání

Kontakt

Oblastní spolek Českého červeného kříže Olomouc Sokolská 32
Olomouc
771 95
+420 585 222 965