Zlaté kříže za 120 darů krve předány v Konviktu

24.10.2023 19:25

Do kaple Božího Těla ve starobylém Konviktu Univerzity Palackého bylo ve středu 11. října 2023 pozváno 116 bezpříspěvkových dárců z Olomouckého kraje, kteří dovršili 120 darů krve a jejích složek, aby zde převzali Zlatý kříž ČČK 2.třídy.

Dárce spolu s prezidentem ČČK Doc. Markem Juklem pozdravil rektor Univerzity Palackého prof. Martin Procházka, pdo jehož záštitou se akce konala, hejtman Olomouckého kraje Ing. Josef Suchánek náměstek hejtmana pro zdravotnictví Mgr. Dalibor Horák a  zástupkyně všech transfúzních oddělení v našem kraji, za které promluvila MUDr. Dana Galuszková. Předáváním provázela ředitelka úřadu OS ČČK Olomouc Petra Vladyková.

Řečníci ocenili lidský přístup dárců krve, kteří věnují část sebe pro život druhého. Proto si zaslouží dík a obdiv nás všech. Věříme, že pokud jim to věk a zdraví dovolí, budou v dárcovství dále pokračovat a také, že se stanou příkladem pro ty, kteří s dárcovstvím krve dosud váhají - potřebujeme celkový počet dárců krve navýšit o 80 tisíc...


Prožitek z krásných prostor barokní stavby vyzdobené Filipem Sattlerem a Janem Kryštofem Handkem, v níž se předávání Zlatých křížů každoročně koná,  umocnilo kulturní vystoupení umělců Moravského divadla Olomouc.

 

» Fotografie ze slavnostního předávání

Vyhledávání

Kontakt

Oblastní spolek Českého červeného kříže Olomouc Sokolská 32
Olomouc
771 95
+420 585 222 965