Zlaté medaile J. Janského dárcům krve z Olomoucka

30.10.2023 10:18

Pozvali jsme 72 dárců nejcennější tekutiny z Olomoucka (ale byli mezi nimi i lidé z Brna či Moravskoslezského kraje), aby 26.10.2023 v krásných prostorách olomoucké radnice převzali vyznamenání ČČK za 40 čestných darů krve nebo její složky - Zlaté medaile prof. MUDr. Jana Janského.

Poděkovat dárcům za jejich humanitární čin přišel hejtman Olomouckého kraje Ing. Josef Suchánek a hostitel, na jehož půdě se akce konala, Ph.D. Viktor Tichák, náměstek primátora Statutárního města Olomouce. Dárce pozdravil i Mgr. Pavel Hanák, vedoucí oddělení Odboru zdravotnictví Krajského úřadu Olomouckého kraje a chybět nemohla MUDr. Dana Galuszková, Ph.D., primářka Fakultního transfúzní oddlěení FN Olomouc.

Český červený kříž zastupovali Doc. RNDr. Marek Jukl, předseda OS ČČK Olomouc, a MUDr. Petra Vladyková, ředitelka Úřadu OS ČČK Olomouc.

Dárcovství krve je nenahraditelnou činností, dárců se nám ale nedostává. Všichni ocenění si zaslouží náš dík a obdiv a věříme, že budou vzorem k následování ve svém okolí.

»Fotogalerie z akce




 

Vyhledávání

Kontakt

Oblastní spolek Českého červeného kříže Olomouc Sokolská 32
Olomouc
771 95
+420 585 222 965