Mladí zdravotníci Olomouckého a Moravskoslezského kraje soutěžili v Olomouci

06.06.2018 12:13

Mladí zdravotníci z Olomouckého a Moravskoslezského kraje se utkali na regionálním kole Soutěže Mladých zdravotníků v sobotu 2.6.2018.

Soutěž jsme uspořádali ve spolupráci s Přírodovědeckou fakultou UP - její "základna" byla v  Pevnosti poznání UP  v areálu Korunní pevnůstky.

Záštitu nad soutěží převzali rektor Univerzity Palackého a hejtman Olomouckého kraje.

Soutěžní stanoviště, kde se mladí zdravotníci setkali s realisticky znázorněnými zraněními (včetně pádu z hradeb) byla rozmístěna v Rozáriu a Bezručových sadech, takže ošetřování mohla sledovat i olomoucká veřejnost. Soutěže se zúčastnilo 90 dětí - vítězové okresních kol.

Zvitězilo družstvo ZŠ Protivanov (kategorie 2.stupeň) a ZŠ Hlubočky-Mariálnské údolí (kategorie 1.stupeň), kteří postupují do Republikového kola (15.-17.6.2018 v Landeku).

Soutěž spolu s prezidentem ČČK Markem Juklem zahajovali náměstek olomouckého primátora Filip Žáček a zástupce vedoucího Odboru zdravotnictví Krajského úřadu  Olomouckého kraje Pavel Hanák. Hosté ocenil nejen dovednost dětí, ale i to, že vědí, jak v nouzi pomoci druhému...

Zájmový kroužek mladých zdravotníků může působit na kterékoli ZŠ či víceletém gymnáziu nebo při organizaci pracující s dětmi a mládeží. Rádi Vám s jeho založením i činností pomůžeme!

 » úplná výsledková listina 1.stupeň

» úplná výsledková listina 2.stupeň

 

Vyhledávání

Kontakt

Oblastní spolek Českého červeného kříže Olomouc Sokolská 32
Olomouc
771 95
+420 585 222 965