První letošní Zlaté medaile J.Janského předány v Olomouci

14.06.2018 16:37

Téměř v předvečer Světového dne dárců krve bylo do rytířské síně starobylé olomoucké radnice 11.6.2018 pozváno 10á dárců krve, kteří dovršením čtyř desítek bezpříspěvkových odběrů splnili podmínky pro získání Zlaté medaile Prof. Jana Janského. Tato medaile je jednou z řady vyznamenání udělovaných Českým červeným křížem již po pět desítek let.

Toto vyznamenání převzali za přítomnosti náměstka primátora Statutárního města Olomouce Mgr. Filipa Žáčka, náměstka hejtmana Olomouckého kraje pro zdravotnictví Mgr. Dalibora Horáka a primářky Transfúzního oddělení FN Olomouc dr. Dany Galuszkové. Český červený kříž zastupovali předseda OS ČČK Olomouc doc. dr. Marek Jukl a ředitelka úřadu OS ČČK Olomouc dr. Petra Vladyková.

Hosté dárcům poděkovali za jejich aktivní humanitární čin. Neformální část předávání pak pokračovala v restauraci U Mořice.

Předávání ocenění je díkem bezpříspěvkovým dárcům krve za jejich podíl na záchraně zdraví a živoztů a současně výzvou pro ty, kdo by se dárci krve mohli stát - i olomoucká transfúzní stanice ve FN Olomouc se potýká s nedostatkem dárců nejcennější tekutiny!

 

» Fotogalerie dostupná zde

Vyhledávání

Kontakt

Oblastní spolek Českého červeného kříže Olomouc Sokolská 32
Olomouc
771 95
+420 585 222 965