Zlaté a stříbrné medaile J.Janského olomouckým dárcům krve

14.11.2018 09:53

Listopad patřil předávání medailí J.Janského čestným dárcům krve.

6.11.2018 bylo do sálu Pegasus RCO pozváno více než 200 dárců krve, kteří dovršením dvou desítek bezpříspěvkových odběrů splnili podmínky pro získání Stříbrné medaile Jana Janského. Tato medaile je jednou z řady vyznamenání udělovaných Českým červeným křížem již po pět desítek let. ČČK zastupovali předseda OS ČČK Olomouc doc. dr. Marek Jukl a ředitelka úřadu OS ČČK Olomouc dr. Petra Vladyková.

Své medaile dárci převzali za přítomnosti náměstka hejtmana Olomouckého kraje pro zdravotnictví Mgr. Dalibora Horáka a primářky Transfúzního oddělení FN Olomouc dr. Dany Galuszkové.

O týden později byla olomoucká radnice připravena přijmout 102 dárců, kteří za čtyřicet čestných darů krve a jejích složek získávají Zlatou medaili Jana Janského.

Toto vyznamenání převzali za přítomnosti primátora Statutárního města Olomouce Mgr. Miroslava Žbánka i jeho náměstkyně Mgr. Markéty Záleské, náměstka hejtmana Olomouckého kraje Mgr. Dalibora Horáka a zástupkyně Transfúzního oddělení FNO dr. Ivany Sulovské. Český červený kříž byl opět zastoupen doc. dr. Markem Juklem a dr. Petrou Vladykovou. Neformální část předávání pak pokračovala v restauraci U Mořice.

Předávání ocenění je díkem bezpříspěvkovým dárcům krve za jejich aktivní humanitární čin a současně výzvou pro ty, kdo by se dárci krve mohli stát - i olomoucká transfúzní stanice ve FN Olomouc se potýká s nedostatkem dárců nejcennější tekutiny!

 

» Fotogalerie z předávání Stříbrných medailí

» Fotogalerie z předávání Zlatých medailí

» Další fotografie na webu města Olomouce

Vyhledávání

Kontakt

Oblastní spolek Českého červeného kříže Olomouc Sokolská 32
Olomouc
771 95
+420 585 222 965