Zlaté kříže za 120 darů krve předány v Konviktu

17.09.2012 18:58

Pondělní odpoledne 17. září 2012 - kaple Božího Těla v historické budově Konviktu UP v Olomouci: Čtyřicet dva dárci z celého Olomouckého kraje byli oceněni Zlatým kříže ČČK II. třídy za 120 bezpříspěvkových darů krve a jejích složek. Nejvíce (23) jich bylo z okresu Olomouc, následovaného okresem Šumperk (14 dárců). Nejstaršímu z oceněných bylo 68 let. Mezi vyznamenanými převažovali muži - dárkyně byly jen čtyři.

Krásné prostředí kaple se vzácnými freskami Jana Kryštofa Handkeho a štukovou výzdobou Filipa Sattlera zdůraznilo důstojnost slavnostního aktu a hluboce lidského přístupu dárců krve ke svým spoluobčanům. Zlaté kříže převzali ocenění z rukou tří dárců krve: prezidenta Českého červeného kříže Marka Jukla, hejtmana Olomouckého kraje Martina Tesaříka a rektora Univerzity Palackého Miroslava Mašláně.

Akci uspořádal Oblastní spolek ČČK Olomouc spolu s Olomouckým krajem. Věříme, že takto mimořádných lidí, jakými noví nostitelé vysokého vyznamenání bezesporu jsou, bude mít náš region dostatek i v budoucnu.

 

» Fotografie ze slavnostního aktu

Vyhledávání

Kontakt

Oblastní spolek Českého červeného kříže Olomouc Sokolská 32
Olomouc
771 95
+420 585 222 965