Zlaté kříže za 80 čestných darů krve předány v RCO

07.10.2021 14:47

Do sálu Pegasus v Regionálním centru Olomouc bylo ve čtvrtek 6. října pozváno 186 bezpříspěvkových dárců z Olomouckého kraje, kteří dovršili 80 darů krve a jejích složek, aby zde převzali Zlatý kříž ČČK 3.třídy.

Mezi vyznamenanými bylo letos 38 žen. Z olomouckého okresu bylo oceněno 96 dárců, přerovského 27, prostějovského 18 a z okresu Šumperk přijelo 45 dárců.

Dárce spolu s prezidentem ČČK Doc.Markem Juklem pozdravil hejtman Olomouckého kraje Ing.Josef Suchánek, jeho náměstek pro zdravotnictví Mgr.Dalibor Horák, ředitelka úřadu OS ČČK Šumperk Lenka Barvířová a zástupkyně všech transfúzních oddělení v našem kraji. Předáváním provázela ředitelka úřadu OS ČČK Olomouc Petra Vladyková.

Řečníci ocenili lidský přístup dárců krve, kteří věnují část sebe pro život druhého, aniž by za to cokoli požadovali. Proto si zaslouží dík a obdiv nás všech. Věříme, že pokud jim to věk a zdraví dovolí, budou v dárcovství dále pokračovat a také, že se stanou příkladem pro ty, kteří s dárcovstvím krve dosud váhají - každoročně je potřeba aspoň 33.000 nových dárců této nejcennější tekutiny.


Prožitek z převzetí ocenění doplnilo kulturní vokálního kvintetu HiFive z Olomouce.

Slavnostní akt pořádal OS ČČK Olomouc s Olomouckým krajem.

» Fotografie ze slavnostního předávání



 

Vyhledávání

Kontakt

Oblastní spolek Českého červeného kříže Olomouc Sokolská 32
Olomouc
771 95
+420 585 222 965