Zlatými medailemi J.Janského jsme zahájili oceňování dárců krve v jubilejním roce

07.05.2019 19:45

  Téměř v předvečer Světového dne Červeného kříže bylo do rytířské síně starobylé olomoucké radnice 6.5.2019 pozváno 82 dárců krve, kteří dovršením čtyř desítek bezpříspěvkových odběrů získali Zlatou medaili Prof. Jana Janského. Tato medaile je jednou z řady vyznamenání udělovaných Českým červeným křížem již po pět desítek let.

Toto vyznamenání převzali za přítomnosti primátora Statutárního města Olomouce Mgr. Miroslava Žbánka, hejtmana Olomouckého kraje Ladislava Oklešťka, transfúzní oddělení FN Olomouc zastupovala dr. Ivana Sulovská a pořádající OS ČČK Olomouc místopředseda dr. Milan Veselý a ředitelka úřadu OS ČČK dr. Petra Vladyková. Letošní rok byl "dvojnásob jubilejní", neboť je rokem 100. výročí založení ČSČK i 70. výročí zahájení činnosti Národní transfúzní služby.

Hosté dárcům poděkovali za jejich aktivní humanitární čin. Neformální část předávání pak pokračovala v restauraci U Mořice.

Předávání ocenění je díkem bezpříspěvkovým dárcům krve za jejich podíl na záchraně zdraví a živoztů a současně výzvou pro ty, kdo by se dárci krve mohli stát - i olomoucká transfúzní stanice ve FN Olomouc se potýká s nedostatkem dárců nejcennější tekutiny!

 

Vyhledávání

Kontakt

Oblastní spolek Českého červeného kříže Olomouc Sokolská 32
Olomouc
771 95
+420 585 222 965